Göran Gärdeborg – entreprenören som driver Götes varubod och Cykodel

Göran Gärdeborg har många strängar på sin lyra. Som envist positiv idéspruta och företagsledare har han skapat arbetstillfälle och flera företag inom olika branscher. Vissa har han sålt och andra driver han nu.

– Jag driver företag för att jag vill bidra till samhället och hjälpa människor, menar Göran. Orsaken till att han startade det som är regionens största cykelbutik Cykodel vid ICA Maxi i Nässjö var att han helt enkelt menar att en stad av Nässjö storlek rimligtvis behöver en cykelbutik med tillhörande verkstad. 

11 cykelbutiker i Nässjö
– En gång i tiden fanns det elva cykelbutiker i kommunen som sålde och servade cyklar. Av dem låg fyra inne i Nässjö stad. Rimligen ska man kunna sälja runt 1200 cyklar om året i en stad av Nässjös storlek. Då räknar man med att upp mot hälften är elcyklar, berättar Göran och menar att Cykodel har stora möjligheter att utvecklas på ett fantastiskt sätt. 

Reparationer och service
Detta med service och reparationer blir allt viktigare ju fler som väljer att laga istället för att slänga, förklarar Göran. 
Cykodel kan även utvecklas på ett spännande sätt och bli ett nav i den framväxande cykelrörelsen med kringaktiviteter och kunskap.  
– Ibland undrar jag om jag är rätt person att driva det företaget trots framgången, funderar Göran. 

Göran såg potentialen i ett av bygdens starkaste varumärke och koncept.

Yngre cykelfantaster
Kanske någon eller några yngre cykelentusiaster skulle ta över och ta företaget till nästa nivå? Själv har Göran många tankar på nya satsningar i framtiden och undrar om kanske någon som läser detta är intresserad av att ta över ett expansivt cykelföretag i Nässjö?

Klassiska Götes varubod
Ett av de andra företagen som Göran driver är det klassiska Götes Varubod som är en institution i Nässjö och vida omkring. När grundaren Göte Karlsson ville sälja för några år sedan kontaktade han Göran då han ville försäkra sig om en fortsatt bra utveckling av sitt livsverk. Göran såg potentialen i ett av bygdens starkaste varumärke och koncept. Att sälja vitvaror med hög kvalitet till kanske Sveriges bästa priser. Detta genom att köpa upp partier av varor till fördelaktigt pris och sälja billigt. 

Kunder från vida omkring
Konceptet är en succé och folk från vida omkring hittar till Götes Varubods lager och försäljning på Björnbärsvägen 24 i Nässjö. Även denna verksamhet har stor potential att utvecklas, inte minst med digitala lösningar. Redan nu finns kunderna på hela Höglandet men även längre bort som Västervik och Malmö.

Levererar, installerar och forslar bort
– Vi levererar och installerar det vi säljer och tar även kostnadsfritt med oss de gamla vitvarorna om man vill bli av med dem, säger Göran.

Stor potential för tillväxt och utveckling
– Götes Varubod och Cykodel har båda potential att utvecklas ännu mycket mer, menar Göran och öppnar för att starta fler verksamheter framåt.

Finns det intressenter som vill ta över någon av verksamheterna så är han öppen för att hitta vägar framåt som den obotlige optimist han är. 

Mer läsning

Möt Leif GW Persson – Tron ger mig ett lugn

Varje kväll innan han ska sova berättar han om sin

Följ med till Kerstins lada

När återbruk och renovering är en livsstil, känns det ganska