Ett hållbart teknikföretag!

På Ekdahls Data – Nordway store i Nässjö handlar det om teknik och IT för hela slanten. Företaget är inriktat på att hjälpa privatpersoner och företag med tekniska lösningar till ett lågt pris. Det gör man genom att erbjuda ett generöst utbud av telefoner, datorer och läsplattor som renoverats efter att olika leasingbolag har bytt ut dem hos stora svenska företag. Detta kallar man för cirkulär IT.

– Det är enorma volymer av väl fungerande elektronik som vi köper in och därmed återvinner, säger Peter Ljung, en av delägarna i Nässjöbutiken. 

Rekonditionerade, rensade och ominstallerade
– Alla datorer och telefoner har varit företagsleasade och är rekonditionerade, rensade och ominstallerade med färska och fräscha operativsystem. Datorerna med Windows 10 och Libre Office, telefonerna med senaste iOS eller Android, säger Peter. 

På Ekdahla Data – Nordway store i Nässjö repareras det mesta inom elektronik Vanligast är datorer och mobiltelefoner.

Alltid 12 månaders garanti
Själva produkterna har en lång livstid och fungerar felfritt när Nässjöföretaget säljer dem i butiken till priser långt under det de en gång kostat. Man lämnar alltid 12 månaders garanti och skulle något krångla åtgärdas det direkt av företagets duktiga tekniker.

Snabb service
Just snabbhet, hög servicenivå och riktigt fördelaktiga priser är något av ett signum för företaget. När man kommer in i lokalen på Köpmansgatan i Nässjö möts man av ett vänligt mottagande och mängder av teknik. Man får snabbt hjälp av kunnig personal om det så gäller att välja en ny dator, telefon eller diverse tillbehör. Finns det inte hemma så kan man ofta få det dagen efter.

”Är din dator långsam? Vi gör den som ny! Köper du en dator eller telefon så för vi över all information från din gamla och ser till att allt fungerar.”

Här finns även en verkstad där man lagar det mesta inom elektronik, framför allt mobiltelefoner. På en halvtimme kan man laga en iPhone i de flesta fall.

Kunder från hela Höglandet
– Vi har många kunder från hela Höglandet, säger butikschefen och delägaren Rasool Muhammad. Många inser värdet i att kunna reparera sina saker och att köpa riktigt bra telefoner och datorer till lågt pris med garanti. Det är en stor skillnad mot att köpa nytt eller att köpa privat, menar Rasool.

I verkstaden väntar många telefoner och datorer på service och reparationer. 

– Är din dator långsam? Vi gör den som ny! Köper du en dator eller telefon så för vi över all information från din gamla och ser till att allt fungerar, säger Rasool.

Använd RUT-bidraget
– Vi kan även erbjuda hembesök då vi monterar, kopplar in och ser till att sakerna fungerar. Vi kan även hjälpa till med nätverk och andra tekniska lösningar hos både privatpersoner och företag. Idag har vi den servicen främst mot kunder i Nässjö men vi vill gärna hjälpa privatpersoner och företag på hela Höglandet, förklarar Rasool. Vid IT-tjänster i hemmet kan man nu nyttja RUT-avdraget och få avdrag på 50% av arbetskostnaden. 

Detta är det många som inte vet om, tipsar Rasool avslutningsvis.

Rut-avdrag för IT-tjänster, ibland även kallad RIT-avdrag, infördes 1:a augusti 2016. Det innebär att du kan få avdrag för upp till 50% av arbetskostnaden för de IT-tjänster som du får utförda i hemmet. RUT-avdraget täcker en rad tjänster som rör den teknikutrustning du har i ditt hem. Tillexempel persondatorer, läsplattor, tv-apparater, smartphone, spelkonsoler, skrivare, skanners och avläsare, modem, routrar, fiber- och nätverkskablar samt wifi-utrustning (trådlösa nätverk).

Några exempel på arbeten med RUT-avdrag är: Arbete med att ta i bruk, installera, felsöka, reparera och underhålla, enklare rådgivning och handledning som ges i samband med ovanstående. För mer information se www.skatteverket.se

Mer läsning

Stoppa mjölkdöden!

Fem mjölkgårdar lägger ner varje vecka! Vid krig eller en

Höglandet väljer! Göran Lindell toppkandidat för Centern

Vem är Göran Lindell från Centerpartiet? – Jag är 64