Årets hus från Willa Nordic!

Vi gratulerar Marcus Hökenklo som tillsammans med sin familj bor i huset som har blivit framröstat till Årets hus 2019.

Huset är en romantisk dröm där det ligger inbäddat i det böljande landskapet. Insidan andas lyx och exklusivitet. Innanför entrén möts man av en imponerande trappa som binder ihop våningsplanen. Planlösningen för de sociala ytorna och köket är öppna. Entréns väggar är klädda av mörka paneler som ger en känsla av klass. Huset hyser även en spaavdelning med gym, bar, bastu och inomhuspool. Badrum och kök har påkostade detaljer och mycket marmor. Groventrén är en stor tvättstuga med generösa förvaringsmöjligheter, en dröm för varje barnfamilj. Sovrummen går i sobra färger och till master bedroom finns en stor walk in closet och praktfullt badrum. Huset är unikt och helt skapat utifrån kundens önskemål och behov.

Årets hus från Willa Nordic blev Willa Hökenklo utanför Jönköping. Foto: Richard Lindor

Marcus, hur upplevde ni processen att bygga ert hus?
– Att bygga sitt drömboende är ett av de största projekten man genomför i sitt liv. För oss var det ingen slump att vi valde Willa Nordic utan resultatet av en noggrann genomgång av de olika alternativ som finns. Det som vi fastnade för var egentligen Willa Nordics slogan som i grund och botten handlar om att man bygger helt kundunikt. En flexibilitet som utgår ifrån vad kunden vill ha. Man börjar med ett vitt papper och inte en färdig lösning som man sen ändrar i, vilket är vanligt. Det, tillsammans med att vi väldigt tidigt fick ett väldigt stort förtroende för Mia Olsson som är säljare och projektledare på Willa Nordic, gjorde i slutändan valet enkelt. Det kändes just som att den typen av projekt vill man ju genomföra med någon som man har ett väldigt stort förtroende för.
Såhär i efterhand är vi väldigt, väldigt nöjda och glada över att ha valt just Willa Nordic. Företaget lever upp till sitt varumärkeslöfte, både med flexibiliteten och projektledarskapet, det har funkat precis så bra som man någonsin kunnat önska sig.

Huset är påkostat och genomarbetat i varje detalj. I entrén möts man av en vacker trappa som binder ihop våningsplanen. Foto: Robert Larsson

Vad var roligast med att bygga huset?
– Det finns naturligtvis väldigt många olika roliga detaljer i ett sådant här projekt. En sådan är att låta barnen, Tyra och Signe i det här fallet, få vara med och välja vilka rum de ville ha och hur de skulle vara utformade. I det här fallet valde de på ett tornrum och ett annat rum. Som tur var, var rummet utan torn lite större, så det blev ändå en schysst kompromiss till slut. Jag är helt säker på att båda tjejerna är otroligt nöjda med sina rum, med omgivningarna och med allting som det här hemmet kommit att bli.

Inredningen och färgsättningen är mycket smakfull i hela huset. Foto: Robert Larsson

Hur går det då konkret till att skapa ett boende tillsammans med Willa Nordic?
– Ja säkert lite olika, och det är väl också vitsen med att välja Willa Nordic tror jag. I vårt fall så hade vi en tydlig idé om ett hus med torn. I övrigt var det väldigt mycket ett helt vitt papper. Det som är jättehärligt i efterhand är att kunna konstatera att vi fick all den hjälp som vi behövde för att skapa en helhetslösning. Många av de sakerna som har blivit realiserade och byggda är helt skapade av Willa Nordic. Inte minst Mia har bidragit med väldigt mycket idéer kring helhetslösningar. Den andra delen som jag tycker är utmärkande är kvaliteten på jobbet. Jag har ju genom åren naturligtvis träffat på en del hantverkare och kan konstatera att Willa Nordics signum är att man jobbar med de som är riktigt bra. En annan häftig detalj är att man fick hälsa på i fabriken i Stockaryd när de byggde just vårt hus. Att få se hela gänget och veta att alla som jobbar där jobbar just nu med vårt hus, det är en riktigt häftig känsla. Alla var så pålästa vilket gör att man får en väldigt hög kvalitetskänsla. Är man intresserad av helhetslösningar och kvalitet, då tycker jag att Willa Nordic är en fantastisk partner att jobba med.

Läs mer om huset här…

Text: Mikael Torstensson
Foto: Richard Lindor och Robert Larsson

Mer läsning

Patrick Ekwall: ”Det värsta jag någonsin upplevt, men jag står upp och jag lever fortfarande”

Vi sitter på Patrick Ekwalls stammisfik några kvarter bort från

Utan förlåtelse hade nog inte vårt äktenskap hållit

Skillnaden mellan lyckliga och mindre lyckliga äktenskap är inte som