Så mycket bättre, Krunegård och en fattig bonddräng…

Så mycket bättre blandar och ger, mellan grova verbala texter och konstiga resonemang hamnar vi i Markus Krunegårds tolkning av Astrid Lindgrens Fattig bonddräng. Och plötsligt landar vi inför himlens port. Och Gud själv talar till oss. Och det känns liksom rätt det är sådan han var och är Jesus. Mitt i allt det bristfälliga och tillkortakommanden möter han en fattig bonddräng som liksom jag och du levt ett liv som inte kanske är det mest exemplariska

Man känner att det inte räcker och är rädd att drabbas av straff inför himmelens port. Ånger. Där saknas ett steg och det är där Jesus kommer in, strax innan Gud hänger på drängen en vit klädnad och säger välkommen in. Det kan ske för att Gud själv i Jesus tog våra brister på sig och dog för dem.

Bra gjort Krunegård
Då spelar det ingen roll om man är en skrävlare, renlevnads person eller avdankad rockare, där är vi alla lika. Lika beroende av den nåd Gud erbjuder i Jesus Kristus. Så bra gjort Krunegård, du tog oss till en plats dit vi alla är på väg. Till evighetens dörr och öppningen till verkligheten.

Som Astrid Lindgren skrev:
Står där fattig bonddräng
in vid himmelens port
Lite rädd och ledsen, för de synder jag gjort
Man ska inte supa, hålls med flickor och slåss
Herren Gud i himmlen är väl missnöjd förstås

Men då säger Herren:
”Fattig bonddräng, kom hit
Jag har sett din strävan och ditt eviga slit
Därför, fattig bonddräng, är du välkommen här
Därför, fattig bonddräng, ska du vara mig när”

Åh, ja fattig bonddräng står så still inför Gud
Och så klär han på mig den mest snövita skrud
Nu du, säger herren, är ditt arbete slut
Nu du, fattig bonddräng, nu får du vila ut
(Text Astrid Lindgren)

Just nu kan du närma dig denna verklighet genom en enkel bön, ett samtal med Gud högt eller inom dig. Han finns närmare än luften du andas, just där du är i denna stund.

Varför inte be med i denna bön:
Gud du som är allts ursprung och mål. Tack för att du är nära mig just nu. Tack för att Jesus tog mina synder på korset så jag kan komma till dig fri och förlåten, jag ångrar det jag gjort och vill att du ska vara närvarande i mitt liv från och med nu. Amen

Ledare av Mikael Torstensson

 

Foto: TV4/C More, Så mycket bättre 2020, skärmdump.

 

Mer läsning

Följ med till Kerstins lada

När återbruk och renovering är en livsstil, känns det ganska

Börja odla nytt

Du kanske vet känslan när man känner sig sist på