Vision Höglandet 20 år!

I år är det 20 år sedan idén till Vision Höglandet föddes. Först var Vision Sävsjö som gavs ut i Sävsjö kommun. Snart startades systertidningarna Vision Vetlanda och Vision Nässjö med utgivning i respektive kommuner. Trycket var stort att nå ut till hela Höglandet och efter något år lanserades Vision Höglandet med utgivning i Sävsjö-, Vetlanda-, Nässjö- och även Eksjö- och Aneby kommuner. Sedan dess har tidningen getts ut på hela detta område och lite till då till exempel Lammhult får tidningen också trots att det ligger i Växjö kommun. 

– I en tid då allt mer information blir digitalt så ökar papperstidningens attraktionskraft och exklusivitet, menar tidningens ansvarige utgivare Mikael Torstensson. Det är nästan oförsvarbart mycket jobb med en papperstidning. Två långtradare fulla kommer från tryckeriet och delas ut i så där 40 000 brevlådor plus ett antal ställ under två dagar. Många annonsörer berättar om ett mycket bra genomslag för sin annonsering i Vision Höglandet som med sin långa liggtid och stora upplaga leder till många affärer. Tidningen är nu mera en av södra Sveriges största papperstidningar och läses intensivt av många tiotusentals personer. 

Stort genomslag – åtta miljoner exemplar!
– Många skickar in svar på olika tävlingar, berättar Mikael. Som mest har runt 2500 personer gett respons på ett enda nummer vilket kanske är bäst i Sverige, menar Mikael.
– Jag talar med kollegor i branschen som säger att man kanske får 30-40 svar om man har en tävling. Detta visar att Vision Höglandet har en fantastisk spridning och att den läses av väldigt många i hela södra Sverige, då svaren kommer från ett mycket stort område. Hittills har tidningen tryckts i runt åtta miljoner exemplar.
Att tidningen fyller 20 år uppmärksammades på en fest under sommaren i trädgården utanför tidningens redaktion på Domaregården i Sävsjö. På plats fanns många annonsörer, medarbetare och läsare denna dag. En dag av firande, glädje, tävlingar och underhållning. 

 

Philip, Jakob och Åsa
Dagen hölls samman av de proffsiga konferenciererna Åsa Henriksson och Jakob Rönnerfors, den sistnämnde före detta medarbetare på tidningen. Mycket firades denna dag och stämningen var hög. På plats fanns bland annat Philip Christiansson med band till publikens jubel. Philip är son till den legendariska rocksångaren Ulf Christiansson som skulle medverka även han men hindrades denna gång av hälsoskäl. Philip och bandet gjorde ingen besviken. 

Mat från olika länder
Det bjöds på god mat från olika delar av världen, en hoppborg och olika tivolimaskiner skapade skön stämning och glädje. Hela kvällen var en professionell barista i full gång och skapade kaffedrinkar från sin moped med kaffemaskin i lastutrymmet.
Vissa besökare passade på att säga några ord, bland annat Sävsjö kommuns kommunalråd Stefan Gustafsson som uttryckte sin uppskattning av Vision Höglandet.

 

Charlie Caper
Även Charlie Caper gjorde ett bejublat framträdande. Charlie har bland annat en vinst i Talang och ett silver i världsmästerskapet för illusionister på meritlistan och han gjorde ingen besviken. En häpen och jublande publik imponerades av Charlies osannolika fingerfärdighet när han trollade bort och fram de mest osannolika saker på scenen. Charlie är kanske världens främste när det kommer till gatutrolleri och med sin omistliga klassiska stil på både nummer och klädsel charmar han publik över hela världen. Så även i Sävsjö denna kväll. 

Tacksamhet
Kvällen avslutades så småningom med en konsert av Philip med band innan de många besökarna drog sig hemåt i den ljumna sommarnatten. En dag att minnas med tacksamhet och glädje.

Foto: Hazze Eklöf
Vision Höglandet oktober 2022

Mer läsning

Roland Nelsson om det naturligt övernaturliga

Kan man verkligen tala med Gud och förvänta sig att

Målsättning vid köksbordet

Lite nu och då brukar jag och min man stanna