Elitinnebandy på Höglandet

Sävsjö får finfrämmande när AIK innebandy lägger sitt förberedelseläger i Sävsjö Sporthall och där också genrepar mot Växjö Vipers. – Fantastiskt kul att kunna erbjuda detta till alla idrottsintresserade, men även för våra egna seniorlag damer och herrar som även de kommer att möta AIK under helgen, säger ordförande Mike Karlsson mycket nöjt.

SM-finalisterna Växjö Vipers som kommer till Sävsjö för att möta AIK lördag den 2 september bara någon vecka innan serierna drar igång. Detta i samband med att AIK damer och herrar lägger sitt förberedelseläger i Sävsjö under helgen.

Varför lägger då AIK sitt läger i Sävsjö?

Förutom att det finns fina idrottsanläggningar så har faktiskt AIK en anknytning till Sävsjö. Ervin Alic, ordförande i AIK innebandy, är uppvuxen i Sävsjö.
– Ervin har pratat varmt om Sävsjö och de möjligheter som finns här vad gäller träning, boende, aktiviteter och även pratat gott om oss som förening, förklarar Mike Karlsson.

Samtidigt som AIK kommer på läger ser Växjö Vipers en möjlighet att marknadsföra sig på ett innebandyintresserat Högland.

– De var inte sena att hoppa på och kommer under lördagen att möta AIK både med sina herrar och damer, berättar Mike. Man kommer även att ha en monter i hallen där man presenterar föreningen Växjö Vipers och det finns goda möjligheter för autografjägare att få en signatur från sina favoriter i deltagande lag där det finns flera landslagsaktuella spelare.

På söndagen är det sedan dags för ytterligare två högintressanta matcher då det är Sävsjö herrar och damer som ska möta AIK. Man kan då misstänka att Sävsjö herrar får bekänna mest färg mot Superliga-laget medan Sävsjö damer ställs mot ett AIK dam (division 1).

Matcherna är även en liten satsning från klubbens sida då vi hjälper lagen med boende och mat under vistelsen, avslutar Mike Karlsson som nu hoppas på stort intresse från alla idrottsintresserade på Höglandet under första helgen i september.

Matcher under helgen:

Lördag 2 sept. AIK dam (div 1) – Växjö IBK dam (div 1) samt AIK herr (SSL) – Växjö IBK herr (SSL)
Söndag 3 sept. Sävsjö IBK dam (div 1) – AIK dam samt Sävsjö IBK herr (div 1) – AIK herr (SSL)

Mer läsning

Årets hus från Willa Nordic!

Vi gratulerar Marcus Hökenklo som tillsammans med sin familj bor

Jan Olof Gustafsson från Hok ”Jag skulle ta mitt liv”

Med spridd högriskcancer och en dyster prognos såg Jan Olof