Följ med Marthina och Magic Mike på Fiskeäventyr i Thailand

Många förknippar Thailand med milsvida vita stränder, lata dagar, varma människor och god mat. Allt detta stämmer naturligtvis. Vad inte många vet är att landet erbjuder några av världens bästa fiskevatten. 

Detta har hela Höglandets storfiskare Mikael Andersson, alias Magic Mike, utforskat vid ett flertal resor. Nu senast följde flickvännen Marthina med för att pröva fiskelyckan. En resa som höll på att sluta med att Marthina drogs ner i lagunen av en säkert 100 kilo tung bjässe.

Var ska man fiska om man åker till Thailand?
– Jag har fiskat I Thailand många gånger. Både till havs och i insjöar. Detta året valde jag insjön Palm Tree Lagoon som ligger åtta mil från Bangkok. Jag var här redan 2022 och hade ett fantastiskt fiske. Här fångade jag min tyngsta fisk hitintills. En Mekong på hela 150 kg. Det tog mig 75 minuter att få in den till bryggan. 

Du hade en fiskekamrat med dig denna gång
– Ja, förra året tittade min flickvän Marthina på när jag fiskade, men detta året ville också hon testa att försöka ta stora exotiska fiskar. Vi hade bokat ett fiskepaket för tre dagar. Man fiskar i tolv timmar från åtta på morgonen till åtta på kvällen. 

Hur går fisket till?
– Man fiskar med olika beten på kroken beroende på vilken fisk man försöker fånga. Rovfiskarna nappade bäst på kycklingbitar. Jag upptäckte att bäst nappade det på bitar som fått ligga i solen och surna till några timmar, med tusentals spyflugor sittande på. Andra fiskar nappar på boilers som är små protein kulor i olika smaker och dofter. Vi fiskade även på brödbitar. Sjöarna jag väljer att fiska i bedriver bara catch & release fiske vilket betyder att vi släpper tillbaka all fisk. Första dagen gick mycket bra. Efter en trög första halva så kom fisken igång och nappade när det blev lite svalare. Vi fick tio fiskar första dagen. Den tyngsta var Marthinas siameskarp på 35 kg. 

Marthinas mål med denna resa var att lyckas fånga amazon redtail. Och hon lyckades ett antal gånger. De är så fantastiskt vackra med sin sträva hud och sin orange fena. 

Siameskarp på över 75 kilo!
– Efter en skön natts sömn så var det dags igen. Denna dagen blev ännu varmare, runt 35 grader i skuggan. Även fisket var sämre. Men när det blev lite svalare då hände det. En gigantisk Siameskarp nappade på mitt spö, och efter nästan 30 minuter så lyckades jag få upp den till ytan. Vilket glädjetjut det blev när jag såg hur stor den var. Det var faktiskt mitt mål med denna resan att lyckas med att ta en siameskarp på över 75 kg. Och denna klarade den vikten. Dagen slutade med att sex fiskar fångades. 

Sista dagen
– Detta blev den bästa dagen till antal fiskar. Vi fick hela 13 stycken. Marthinas mål med denna resa var att lyckas fånga amazon redtail. Och hon lyckades ett antal gånger. De är så fantastiskt vackra med sin sträva hud och sin orange fena. På dessa dagar fångade vi åtta olika arter. Som vanligt missade vi den största. Marthina fick ett brutalt napp som nästan kastade henne i vattnet, men lyckades hålla sig kvar. Men efter 15 minuter så släppte tyvärr kroken. Denna fisken var med säkerhet över 100 kg. Den tar vi nästa gång. För givetvis blir det fler gånger till detta fiskeparadis, säger Mikael avslutningsvis.

Klicka här för att se fler fiskeäventyr på Magic Mikes YouTube-kanal!

Mer läsning

Magic Mike tar med speedwaystjärna på störfiske i Danmark

Magic Mike är kanske höglandets mest entusiastiske storfiskare. Hans intresse

Lax från land, Vättern levererar!

Det är få fiskemetoder som verkligen är unika för just