Höglandet väljer! Emma Carlsson Löfdahl toppkandidat för Liberalerna

20170531

Vem är Emma Carlsson Löfdahl från Liberalerna?
– Jag är en 48-årig lantis som gillar att umgås med familj och vänner över en god middag (som jag gärna tillagat själv hemma i köket). Jag är gift med Peter som är företagare och har en son, Axel, som är 14 år. Jag har tidigare jobbat som undersköterska, chef inom äldre- och handikappomsorgen och omvårdnadslärare. Mina politiska uppdrag har alltid varit inriktade på vård och omsorgsfrågor.

Hur skulle människors vardag i Sverige påverkas om ditt parti fick bestämma?
– Som Liberal vill jag att du ska vara chef i ditt liv och själv bestämma över det. Jag vill att alla ska kunna uppnå sina mål och drömmar och då måste vi ha en skola som möter var elev utifrån dess behov och önskemål.

Vilken enskild fråga ser du som viktigast den kommande mandatperioden?
– Det finns många frågor som är viktiga men då jag arbetar som socialpolitiker så väljer jag en fråga inom det området. LSS ( lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade) har försämrats de senaste åren. Jag vill att alla ska få leva, inte bara överleva, därför vill jag vara med och se till att denna lag återställs tills dess ursprungliga intentioner vilket innebär att även funktionshindrade ska få leva det liv de vill.

Vad driver dig i ditt politiska arbete?
– Att alla individer ska få bli sitt bästa jag. En del har en större uppförsbacke och då ska samhället finnas där för att ge hjälp och stöd. Men samhället ska inte snärja dem som klarar sig själva.

Varför ska man kryssa just dig i det kommande valet?
– Om man vill ha ett Liberalare land där man själv får bestämma i sitt liv samtidigt som samhället ger stöd till de som behöver det så ska man kryssa mig!

Favoritresmål: Det viktigaste är att det är varmt och att familjen är med, destinationen är inte så viktig!
Favoritidrottare:  Idrott är inte mitt starkaste ämne så jag säger min son Axel som spelar handboll.
Favoritmaträtt:  Den mat som jag får äta med trevligt sällskap
Favoritblomma: Blåklint!
Politisk förebild: Min mormor Inga som var politiskt aktiv hela min uppväxt och fick mig intresserad av politik

Mer läsning

Birgitta från Vetlanda tog sin ljusblå folkvagn och flyttade till Jerusalem

”Döden har tagit min son och min man, men tacksamheten har

Mats Frohm om ”Ännu en dag” – en bok för hela Nässjö!

För ett par år sedan fick Nässjöbon Mats Frohm en