Magic Mike tar med speedwaystjärna på störfiske i Danmark

Efter en hektisk Speedway säsong ville den svenske mästaren Filip Hjelmland fira gulden och göra något speciellt med sin lillebror och tillika mekaniker Kalle. Det blev en oförglömlig fiskeresa till Danmark med Magic Mike.

Magic Mike är kanske höglandets mest entusiastiske storfiskare. Hans intresse har lett till mängder av fiskeresor världen över. Han ordnar spännande upplevelse för den fiskesugne både på hemmaplan och ut över världen. Häromsistens bar det av till Danmark tillsammans med Filip Hjelmland – speedwaystjärnan och guldmedaljör från både Svenska mästarna Dackarna och guld i Allsvenskan med Vetlandas stolthet Njudungarna. 

– Jag har haft med mig många vänner på störfiske i Danmark, säger Magic Mike. Efter en hektisk Speedway säsong ville Filip fira gulden och göra något speciellt med sin lillebror och tillika mekaniker Kalle. Magic Mike föreslog en fiskeresa till Danmark. Det blev givetvis succé. 

Foto: Magic Mike

Fraser river eller Fyn?

Danmark erbjuder något av världens bästa störfiske.  
Annars är det kanske alla fiskares dröm att åka till Fraser river i Vancouver, Kanada. Där finns det ännu större stör, men det kostar runt femtiotusen för en veckas fiske med logi och flyg. 
– Varför betala så mycket pengar när det finns riktigt bra störfiske med fångster upp till 100 kilo bara 50 mil från Småland, undrar Mike. Här simmar fisk på nästan tre meter. Mike har varit och fiskat i Danmark fem gånger de senaste fyra åren.
– Det är alltid lika härligt att fightas med de stora störarna som simmar där, utbrister Mike. Alla störar är inplanterade då dessa fiskar har svårt att föröka sig i våra vatten, så därför är stören hämtad från Italien.

”Varför betala så mycket pengar när det finns riktigt bra störfiske med fångster upp till 100 kilo bara 50 mil från Småland?”

Blue Rock fiskepark

Sjön ligger fem mil söder om Odense, på Fyn i Danmark. Anläggningen heter Blue Rock fiskepark. Den består av en sjö med klarblått vatten. Här simmar det allt från karp, mört, abborre och gädda men framförallt stör. De största på runt 100 kilo och över 2,5 meter långa. Det finns tolv olika arter stör i sjön. Så fast du kanske bara får en stör på några kilo, så kan det ändå vara rekord för just den arten. 

Catch & release

Här är det catch & release som gäller. All fångst släpps varsamt tillbaka i sjön efter vägning och fotografering. Sören, som äger sjön, har gått ett steg längre beträffande catch & release. Här har alla störarna ett chip innanför skinnet i nacken. 
– Har du med dig en scanner och en uppdaterad lista från Sören, så kan du scanna fisken och se vad för art av stör det är, när den planterades in i sjön, vad den vägde vid inplanteringen och vad den heter. 

Fisken Magic

Alla fiskar här har nämnligen namn. 
– Har aldrig fisken fångats innan så får du äran att döpa fisken. Givetvis lyckades jag första året med den bedriften, så nu simmar Magic i sjön. Den vägde hela 47 kg och var över två meter lång, berättar Magic Mike avslutningsvis.

Klicka här för att se fler fiskeäventyr på Magic Mikes YouTube-kanal!

Mer läsning

Sandra och Mattias brinner för sin trakt

Det stora timmerhuset tornar upp sig på en liten höjd

Dubai– som en hägring i öknen

Dubai är som en rymdstation på Arabiska halvön. Emiratet är