Gustav Engvall – sista pusselbiten för en ny succésäsong för IFK Värnamo

Gustav Engvall tillsammans med IFK Värnamos sportchef Enes Ahmetovic.

Idag presenterade IFK Värnamo den sista spelaren i årets upplaga av de senaste årens succélag i Svensk elitfotboll. Det rör sig om anfallaren Gustav Engvall som kritade på ett treårsavtal på kamratgården i Värnamo. Gustav är tänkt vara en av spelarna som ska fylla ut hålet efter fjolårets skyttekung Marcus Antonsson som levererade 20 mål och kom tvåa i den totala skytteligan i Allsvenskan.

Gustav kommer senast från spel för belgiska Mechelen dit han kom 2018. Han har på slutet varit utlånad till norska Sarpsborg 08.

Gustav är tänkt vara en av spelarna som ska fylla ut hålet efter fjolårets skyttekung Marcus Antonsson som levererade 20 mål och kom tvåa i den totala skytteligan i Allsvenskan.

Värvningen ses som ett viktigt drag för Värnamo och Gustav valde klubben i konkurrens med andra allsvenska alternativ. 

– Jag ser mycket fram mot att lära känna klubben och bidra med vad jag kan, säger Gustav.

Nästa vecka finns han med på träningsläger i Alicante med sina nya lagkamrater. Ett gäng som gjort det riktigt bra så här långt på försäsongen. Förväntningarna på Gustav är höga och självförtroendet i klubben, som är något av Smålands stolthet, är mycket stor inför premiären som spelas i Göteborg den andra april.

Mer läsning

Våga sätta gränser

Den vanligaste frågan jag som psykolog fått av alla de

Lax från land, Vättern levererar!

Det är få fiskemetoder som verkligen är unika för just