Göran tar över 60-års jubilerande Götes varubod!

Nu är det klart, den kände företagaren Göran Gärdeborg tar över klassiska Götes varubod. Det hela började i höstas då Göte som startat och drivit företaget i 60 (!) år med ålderns rätt funderade på att dra ner på farten efter att ha ramlat och slagit sig.

– Många har velat köpa verksamheten, men det är viktigt för mig att sälja till någon som har förmåga och kraft att driva det vidare, säger Göte. Inga lycksökare som tror att man kan ösa pengar från verksamheten och sitta med armarna i kors. 

Lärdom från en säljare
– En resande säljare berättade för mig en gång att när han kom till ett nystartat företag så tittade han efter två saker. Det första var om nyföretagaren skaffat sig en ny fin firmabil, det andra är om företagaren skaffat sig ett nytt fint kontor, var det så åkte säljaren därifrån direkt. Göte menar att företagande inte handlar om fina bilar och kontor utan hårt, målmedvetet arbete och en förmåga att hålla i pengarna.
När Göte funderade på vem som skulle kunna driva verksamheten vidare så kom han att tänka på Göran.
– Jag kände inte Göran närmare men jag hade förstått att han var en duktig och driven företagare som inte var rädd för att satsa och arbeta.

Göran blev förvånad
Göte ringde Göran och frågade om han inte ville ta över företaget.
Göran blev förvånad över frågan men lovade att fundera på den.
– Jag talade med min fru och hon tyckte det lät bra. Jag driver även Cykodel på Bandygatan vid ICA Kvantum. Tidigare har jag även drivit butik för skog- och trädgårdsmaskiner. Allt detta är bra men ganska säsongsbundet, vitvaror är det en mer jämn efterfrågan på under året, säger Göran. Lokal fanns på Björnbärsvägen 24 sedan butiken för skog- och trädgårdsmaskiner. Nu fylls lokalerna av vitvaror. 

Lågprispartier av vitvaror
Göte har gjort sig känd för att förutom det breda basutbudet vara snabb på att köpa in partier av riktigt bra vitvaror till kraftigt rabatterade priser när leverantörerna byter modeller med mera. Detta är något som Göran kommer att driva vidare och mycket låga priser på många av varorna i butiken skvallrar om att den verksamheten är i full gång.
En viktig kundgrupp är fastighetsägare i Nässjö. Göte berättar att vissa av kunderna har över 100 lägenheter och där blir det stora volymer när dessa ska ha nya vitvaror. Man har även en hög servicegrad och levererar ofta på några timmar från att varorna köps. I köpet ingår leverans, installation och bortforsling av de gamla produkterna i närområdet.
Butiken är öppen på klassiskt Götes varubodsmaner på måndagar till torsdagar mellan 13 och 18, men numera på Björnbärsvägen 24 i Nässjö.

Av Mikael Torstensson
Vision Höglandet, juni 2022

Mer läsning

Sandra och Mattias brinner för sin trakt

Det stora timmerhuset tornar upp sig på en liten höjd

Höglandsföretaget Baazar Coffee & Home satsar på Ephantus Kaffe

Här får nysläppta fångar nytt hopp och tas emot när