Man ska aldrig säga aldrig

Så blev det höst igen och jobb, rutiner och fritidsaktiviteter har dragit i gång på nytt. Vissa rutiner är enkla att bibehålla och kicka igång även fast ledigheter kommit emellan. Medan andra rutiner kan kräva mycket viljestyrka och kanske lockbeten för att dra i gång och bibehålla. 

Något som jag har sett genom åren som personlig tränare är att man aldrig ska säga aldrig, i alla fall när det kommer till vissa saker så som att börja träna. Många människor som jag möter har fått inse att styrketräning trots allt kan göra nytta, även fast man har ett fysiskt jobb eller en aktiv vardag. 

Att vara bestämd i sina åsikter är många gånger bra, men ibland kan det vara värt att ompröva. ”Jag är ingen träningsmänniska” och ”jag gillar inte att svettas” är två klassiska motståndsfraser till träning. Men att vända på det och tänka ”jag vill ha en stark kropp som orkar med vardagen” och ”jag vill hålla mig skadefri” är nog fraser de allra flesta ändå tycker är viktiga. Ett bra exempel är en av våra medlemmar som tränar på vårt gym. För ett par år sedan så var han av åsikten att” jag är ingen sådan som tränar på gym, och jag kommer aldrig bli en sådan”. Men idag, ett par år senare, så är han en av dem som tränar mest frekvent hos oss och idag är träningen en viktig pusselbit både för det sociala och för hälsan. 

Något som är bra med en ny termin är att det ges tillfälle att prova nya saker och ompröva vanor som varit på paus under sommaren. Kan det vara så att träningen behöver ta en ny plats i livet i höst? Det finns många sätt att vara i gång och träna kroppen på, så jag utmanar dig att våga testa och hålla i, för man ska ju aldrig säga aldrig. 

Hanna Weinéus

Hanna har sin bakgrund som utbildad idrottsvetare, personlig tränare, viktcoach, gruppträningsinstruktör och mammatränare. Hon har även tävlat i bänkpress på elitnivå. Hanna driver Krafthälsan tillsammans med Benjamin Weinéus.

Mer läsning

Höglandet väljer! Johanna Haraldsson toppkandidat för Socialdemokraterna

Vem är Johanna Haraldsson från Socialdemokraterna? – Jag är uppvuxen i

Möt Leif GW Persson – Tron ger mig ett lugn

Varje kväll innan han ska sova berättar han om sin