Nifab satsar stort på Höglandet!

Jonas Nilsson är tredje generationen bilmekaniker i Nifab, företaget som startades av Jonas farfar, pappa och farbror 1971.
– Vi är auktoriserad serviceverkstad för BMW och Subaru, orsaken till att det är just dessa märken är Holst bil som var mycket framgångsrik BMW och sedermera Subaru försäljare i Sävsjö.
Holst bil finns inte kvar idag men det gör Nifab som drar kunder från hela Höglandet, Jönköpings trakten och en och annan från Värnamo och Växjö till Sävsjö. I vår har man flyttat till en helt nybyggd anläggning.

– Nu kan vi erbjuda ännu snabbare och bredare service, säger Jonas Nilsson, som driver verksamheten tillsammans med sin sambo Bodil, som sköter mycket av administrationen på företaget. – Det är fantastiskt att ha allt under ett tak. Vi har nu även däckverkstad och däckhotell där våra kunder kan få hjälp med hjulskifte och förvaring.
Jonas påpekar att oavsett var man har köpt sin BMW eller Subaru så är man fri att välja vilken auktoriserad BMW- eller Subaruverkstad man vill för service och reparationer.

Rymliga lokaler
I den rymliga och ljusa kundmottagningen bygger man nu upp en butiksdel med BMW och Subaru produkter. Här finns även receptionen och en avkopplande sittavdelning där man kan sitta och ta en kopp kaffe medan man väntar på sin tur.
Bygget gick på mindre än ett år och efter en intensiv flyttvecka var man igång i den nya verkstaden i februari i år.
Den nya luftiga och rymliga verkstadsdelen har sju arbetsplatser med liftar mot den gamla verkstadens tre. Här servas och repareras BMW och Subaru-bilar för fullt. Man har avtal med de flesta försäkringsbolag och gör alla slags reparationer och servicejobb, även en del plåtarbete. Serviceteknikerna utbildas löpande inom det senaste. På senare tid har man stärkt kompetensen inom el- och hybridbilar, som blir vanligare med tiden.
– Det är viktigt att ligga i framkant när det kommer till all ny teknik som kommer hela tiden, berättar Jonas som tycker det är tråkigt att han inte själv hinner vara med och skruva mer i verkstaden då planering och administration tar en stor del av arbetsdagen.

Fler bilmärken och nya medarbetare
Själv började Jonas som mekaniker 1988, direkt efter gymnasiet. Han tog över företaget 2011 och ser nu fram mot att driva det i de nya lokalerna under många år framåt. Bodil började på företaget heltid i samband med att de tog över verksamheten 2011. Nu ligger certifiering för fler bilmärken i planerna och man behöver anställa både servicetekniker och kundmottagare vart det lider och så snart butiksinredning och loungemöbler kommit på plats så vankas invigningsfest för den nya, fina anläggningen på Sågaregatan 15 vid Västra Järnvägsgatan i Sävsjö.

Av Mikael Torstensson
Vision Höglandet, juni 2022

Mer läsning

Emma & Martin flydde stressen och lever sin dröm på norra Gotland!

En fantastiskt vacker sommarkväll på norra Gotland hamnar vi av

Dubai– som en hägring i öknen

Dubai är som en rymdstation på Arabiska halvön. Emiratet är